Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής στον Αίνο στην Κεφαλονιά μία πταισματοδίκης με συνοδεία και πάλι της Αστυνομίας προσέγγισαν το κέντρο εκπομπής, έσπασαν την κλειδαριά και έκλεισαν τους πομπούς της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια ο χώρος της ΕΡΤ κλειδώθηκε, πήραν όλα τα κλειδιά από τους τεχνικούς και παραδόθηκαν στην Εισαγγελία. Οι πομποί του Αίνου, όπως και πολλοί πομποί της επαρχίας, είχαν παραμείνει σε λειτουργία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και αναμετέδιδαν το τηλεοπτικό πρόγραμμα της κατειλημμένης ΕΡΤ και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΑ Ζακύνθου (ελλείψει κυκλωμάτων αναμετάδοσης με την ΕΡΑ της Αθήνας).

Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, με εμβέλεια σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, από την Καλαμάτα μέχρι την Άρτα. Στην επιχείρηση (όπως και σε ανάλογες προηγούμενες) ήταν παρόντες δύο ιδιώτες τεχνικοί «αγνώστων» λοιπών στοιχείων, ειδικότητας και εμπειρίες.

Πληροφορίες τους θέλουν μεταφερόμενους από άλλες περιοχές, ίσως για να μην τους αναγνωρίσει η τοπική κοινωνία, που κατά κύριο λόγο συμπαραστέκεται στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Οι τεχνικοί της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι ο χειρισμός των μηχανημάτων από μη εξειδικευμένους τεχνικούς εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών βλαβών στα μηχανήματα. Είναι απορίας άξια η ευαισθησία της συγεκριμένης πταισματοδίκη για την υλοποίηση του κλεισίματος των πομπών της ΕΡΤ.

Η κίνηση αυτή επανέφερε το μαύρο και το «φέρον» στις συχνότητες της ΕΡΑ. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν συμβαδίζει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για συνέχιση της μετάδοσης σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

radiofono.gr